Braun Blodtrycksmätare för hemmet.PR uppdraget vi har för bl a Brauns blodtrycksmätare, är ett mycket, mycket värdefullt uppdrag, för alla människor med högt blodtryck.

Endast 1 av 3 som har högt blodtryck känner till det.

Det är ej enbart äldre som har högt blodtryck, vilket många tror.
Pga vår livsstil går nu högt blodtryck ner i ålder till 25 år. +40 och uppåt, vid menopaus, vid högre ålder ökar oftast blodtrycket.

Ca 1.8 miljoner svenskar lider av högt blodtryck och känner ej till det (Expressen Hälsoliv).

En del människor har koll på antal steg man tar under en dag via en stegräknare, andra har koll på hur många kalorier vi får i oss. 

Blodtrycket har det flesta av oss ej koll på och det går att få koll på, i hemmet.

Högt blodtryck ökar risken för hjärtinfarkt, hjärtsvikt, stroke och njursjukdom.

Att ha högt blodtryck är farligare än rökning.

Braun satsar nu på att sprida kunskapen kring högt blodtryck, vad det siffrorna eg innebär, att t ex ha 120/80 eller 158/115 etc det doktorerna många gånger ej berättar om. Blodtrycket är ett tryck som uppstår i blodkärlen när blodet drivs från hjärtat till kroppen och sedan tillbaka till hjärtat. Och det går genom ändrad livsstil få ner blodtrycket i en normal nivå, utan mediciner. (Men det är inte alltid det gäller).

Att ha koll på sitt blodtryck, över tid i hemmet, går nu att få genom Brauns blodtrycksmätare via arm eller handled. Finns att köpa på i Elfackahandeln, Apotea.se mm

Rekommenderade priser: blodtrycksmätare; handled 399 kr, överarm mellan 699-899 kr. Fler inköpsställen är på gång.